Want your
own Fotopage?






 
Selamat Datang.......Yokoso.......Welcome.......

By: Nor Haslinda

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 5-Feb-2009 03:24 Email | Share | | Bookmark
!!Linda nak pindah Umah!!!..www.kaoricake.com.my/blog

Dengan berat Hati Cheq nak bagitau kekawan yang Cheq tak mau dok sini dah...nak pindah umah baru..bukan banglo tapi umah kerajaan(rumah beli skim bantuan ) yang lama cheq letak barang tapi tak duduk..
Sume cerita kek dan apa-apa yang cheq nak cerita...cheq letak kat sini..kalau sudi singgah la...ekonomi teruk ..tadak "housewarming"..cuma baca doa selamat ja..

http://kaoricake.com.my/blog/

To all my dear friends..its a been a while I've been dipping my virtual ink to record my baking and interest story here..and its time for me to make a step and move to my own bought house .For all my friends out there..please do not hesitate to pay a visit to my newly moved house..Your comments will always be my inspiration

http://kaoricake.com.my/blog/


Monday, 2-Feb-2009 06:22 Email | Share | | Bookmark
Fruit theme Cheese


order dari Nur yang selalu oder dari KDC.Nur nie ajin hadiahkan kek wat teman2 dan saudara.Kali nie oreo chill cheese cake..Nur mengemari Strawberi sebagai hiasan tapi dek kerna tempahannya sebelum raya Cina..so no fruit delivery on that day..jadi cheq call Nur untuk gantikan buahnya dengan buah sepanjang musim..ANGGUR..
Makasih ribu2 tau NUR..nak kek..ingat KDC ya


Customer:Penang bridge sdn bhd
Blueberry cheese lak tempahan yg kuterima dan perlu disiapkan dalam masa kurang dari 12 jam..mmg thrill btoi utk siapkan kek cheese bake dgn tempoh gitu...Kali nie kes tergempak..so deko pun tergempak...sebab thrill dia dah pi kat kek...phuhh...My nozzle just move around alligning with my hand movement without alligning with my brain Have this ever happen to you guys out there?really..tak penah!!!well..myself need a break then


Thursday, 29-Jan-2009 07:35 Email | Share | | Bookmark
Corn Mayo Toast

Selingan diantara kek-kek.



Boring dengan butter kaya nya toast..aku wat corn mayo lak..lama gak tak wat nie..sungguh lama..
Di petang itu aku sekeluarga pekena dengan kopi kampung.. Kopi hitam tu ..bukan nescafe..
Resepi sempoinya

Roti bakar Jagung& Mayonis
Roti 5 keping
Jagung tin(kernel style..kecik punya ja)*
Mayonaise*
Hujung sudu teh gula*
Daun Parsley cincang(Aku guna nori @ seaweed)

1.Gaul Bahan bertanda*
2.Sapu mentega pada roti
3.letak bahan no1 diatas roti yg telah disapu mentega.tabur nori/parsley bakar selama 5 minit
4.Dah boleh makan:P



PENGUMUMAN:
KDC di dalam proses untuk mengumpul kawan2 yang berminat untuk kelas dekorasi mengunakan coklat pada kek .Sila email/sms atau Ym(adamamirul@yahoo.com) ya..




Thursday, 29-Jan-2009 06:41 Email | Share | | Bookmark
Koleksi dari kelas gelapku..(basic cupcakes)

Zura's
Ros's
Tini's
Semua kawan2 yang datang begitu tekun membuat hiasan atas cupcake.Ada yang takut nak press krim dan ada yag terlebih berani .


Kawan yang pernah belajar membuat kek dari kedai bakery yg terkenal..makasih ya kerana masih memilih KDC untuk belajar


trademark nya ..bunga drop flowernya yg unik..kat gambar tak nampak perbezaanya


Tini yag kidal dan begitu hati2 untuk menghasilkan setiap dekorasinya.kemas dan cute...


PENGUMUMAN:
KDC di dalam proses untuk mengumpul kawan2 yang berminat untuk kelas dekorasi mengunakan coklat pada kek .Sila email/sms atau Ym(adamamirul@yahoo.com) ya..


Sunday, 25-Jan-2009 18:43 Email | Share | | Bookmark
Wedding Cake and Mini/petit Cakes

 
happy to use this window box..
proudly stand
Layan gambar dulu ya...story later

Customer:Siti Spansion
Haa..baru ada masa nak story..upload org lain..story org lain...
Kek kawin..Apple caramel with caramel krim filling and strawberry moist with strawberry custard filling.
Kali nie cuatomer SETIA ku meminta frosting ala2 fondant tapi sedap dan leh makan sepenuhnya..apa lagi..KDC kasi tuang itu "Quick pour buttercream".menggunakan tema "DAISY IN GOLDEN GLOBE" .Tidak banyak bunga digunakan..sekadar menghias tepian kek dan Puncak kek dengan gerberra daisy.Hiasan bunga gumpaste adalah 100% buatan ku tempohari..Selitan warna merah dari buah beri memberi sedikit impak pada keseluruhan kek.


Love mini nie untuk Siti gak.Yg kuningnya dari krim dan pink dari fondant.untuk rasanya aku lebih mengemari yg kuning...puas hati dapat menggunakan gadjet baru ku...soo cute for my eyes
JUST GV ME A CALL IF YOU INTERESTED AT THE PRODUCT YA.

Yang round tu plak adalah untuk hantaran..masih menggunakan tema gold dan brown with champagne roses....Nie plak untuk Lin ...oh ya..dia dah kasi komen sblum aku elaborate.. makasih2


LIN punya cuppies gak..agak sbuk menyiapkan gitar tu...kelam kabut kabut aku siapkan gitar dan cuppies ketika kelas cuppies gelapku berjalan...priority is still to my frends who came to learn from nobody KDC


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net