Selamat Datang.......Yokoso.......Welcome.......

By: Nor Haslinda

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 21-Jan-2009 09:45 Email | Share | | Bookmark
Yahoo!!!got mine

 
 
Punya la dok tunggu utk projek hujung minggu nie...dapat last week lagik tapi tak sempat nak snap foto.
Dah lama dah dok ngidam nak wat FONDANT FANCIES and mini cake.Less crumb created...Yahoooo!!!
Jamu mata dulu dgn gadjet ku yg baru...nanti tengok kek plak ya..layannn.Klu berminat kat mould plak..leh contact KDC kat utara atau Lynn Hassan kat selatan nunn.ehh!!kau setuju ka Lynn...

###Round Shape###


###Heart shape###


Wednesday, 21-Jan-2009 04:18 Email | Share | | Bookmark
Just a cake after my longgg break

 
 

Cake name:Secret forest
Customer Name:Tini
Its pink buttercream barbie..urgent oder..finished it till 2am in d morning..cos...no idea how to make the dress...Three reason why this dress looks abnormal for promp party...
1.I have a very limited time to deco d cake.Cake completey baked at 10 pm pastu kena tunggu sejuk sebelum letak filling lak...phuhh!!
2.I'd prefer not to use same design as b4..
3.As usual..I luv to see things simple..
The outcome:
Here you go..cramped material with diamond scattered all over..need to find who sponsored this dress material..is it JAKEL or EURO MODA or Bazaar penang..heheh...non of them I guess..kah kahk ah
Lastly..baru ingat yang customer suh letak wording..pening dok pikiaq...kat mana nak letak..so jadi la bintang putih tersesat kat situ works as signstone .Lagi satu ..I wanna try, test and cuba my WILTON EDIBLE MARKER actually..kih kih ..
Bought few months back but still unpacked...

Yang nie lak ode dari kawan ku..CIKGU Shitah..pelanggan yg sentiasa mengoder choc moist..Happy bdya to you hubby.Deko agak gersang sebab lama tak deko...


Monday, 19-Jan-2009 02:48 Email | Share | | Bookmark
Flower making project

Wat pertama kalinya aku prepare bunga awal2 untuk projek hiasan kek ku...nothing to elaborate..just cooperate myself with my limited time.. ..weird phrase..tapi gitu la
1.Wild daisy

2.Ivy leaf

3.Rose leaf


Tunggu untuk aplikasinya
I'm having a flower making class session individually(email/call/sms for the date and details:-D )


Monday, 19-Jan-2009 01:45 Email | Share | | Bookmark
Decoration room

Nie le first time Aku publish sesi menghias kek KDC.Yang sebelum nie sume lupa nak snap gambar..Yang nie pun teringat nak snap masa kawan2 nak balik dah..sume dah siap lam kotak ...hushh..Lucky i saw my camera bout 1 meter from the box..or else terlepas lagik.
As usual..no picture of my frend who joined this session.. just the cuppies
1.Roziana

2.Aishah


Kesemua cuppies ni dideko setelah puas membuat latihan sehingga kawan2 puas hati dgn hasil mereka..akhirnya..taraaa

Semangat derang menbuatkan hasil yg terbentuk memuaskan hati.Thanks for joining the session.Kelas yg santai dan happy sgt...
Kat bawah nie leh bawak balik...cuba la sepuas-puasnya (included in package )


Thursday, 15-Jan-2009 01:18 Email | Share | | Bookmark
How I spend my "BONUS" xtremelyyyy...huhuhu

Nie mungkin cerita merapu terakhir untuk bulan Januari sebelum aku memulakan tugas ku kat baking area seperti biasa...bestnya cutiiiiii.


Bunga daisy kegemaranku... Boleh dikatakan keseluruhan rumahku sekiranya aku ingin menghiasnya dengan bunga..ada 3 jenis bunga sahaja menjadi pilihan
1.Daisy
2.Tulip
3.Atrium Lily
Untuk membuktikannya nie gambarnya


dan



Berbalik kepada cerita daisy kat atas tu.Setelah berjaya mendapatkan cutter itew..aku telah mencuba menbuat menguli flower paste..taraaa...jadik pada pandangan ku.tapi sebelum tu ..aku telah singgah ke CAKE CONNECTION (kononnya wanna just to say Hi to the owner ) dan nak berjumpa Kak Min Baking projek..tapi dia tadak la plak... they having classes on that day..happy tengok
Aku melihat bunga2 sugarpaste yang dijual disitu ..lalu aku jadikan inspirasi untukku membuatnya..ok la kot...tak la sebijik...tapi 3 bijik..kuang kuang kuang
Aku telah membuat 3 size ..dengan menggunakan cutter kat atas tu.Ada gak aku beli lebih ..untuk kekawan yg berminat dan kelas flower gelapku..kalau ada yang berminat nak cutter Daisy tu..leh call/email/sms Linda@KDC(ada 3 set ja lagi yg blum dibooking)..


Yang nie plak IVY LEAF CUTTER(Aku panggil daun anggur ja )Daun lum wat lagik...nanti aku wat bila ada tempahan kek nanti ya Ada lebih satu set lagik.kalau ada yang berminat nak cutter IVY LEAF tu..leh call/email/sms Linda@KDC


Nie lagik satu cutter yg aku cari2..Dah dapat...Mas,nurul,liza..dah dpt kan???. ..
Ada lebih satu set lagik.kalau ada yang berminat nak cutter carnation tu..leh call/email/sms Linda@KDC

Ada beberapa jenis cutter lagik...nanti check kat http://kaoricake.com.myla ya
1.Ada blossom(4 sizes)
2.Ada Daisy(4 sizes)
3.Daun bunga ros(3 sizes)
4.Flower tools

Nie amalan wajib setiap bulan..membeli buku yg berkaitan dengan kek...
]
Segala yang ada kat dalam buku tu ya ampunnn...mmg tak terbuat..Kesemua bunga dan kek stand tu diperbuat dari gula tau..hebat dan dboom btoi la.. .


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net